Wielka Krokiew na dwóch kółkach
-
Hejo,
Przychodzę do was z nowym challenge, tym razem rowerowym. Tym razem wybieramy się na skocznie na których wygrywał Adam Małysz. Na przestrzeni kilku tygodni będziemy jeździć i próbować pobić wyniki Adama zmieniając jednostkę jego skoków z metrów na kilometry.
Czas na 5 minut dla każdego!

Zasady są dość proste, należy mieć konto na Strava i należeć do klubu https://www.strava.com/clubs/paciak. Z początkiem każdego tygodnia będę zbierał wyniki z tygodnia poprzedniego i aktualizował tabele wyników wyzwania. Całość kończy się Wielką Krokwią gdzie nasza ikona skoczków zaliczyła ostatnie zwycięstwo. Każda skocznia i jej wyniki będą publikowane w osobnych postach wraz z opisem tabeli. Tabela wyników wszystkich uczestników będzie dostępna również w osobnym, przypiętym poście wraz z możliwością podglądu zmian historycznych.
Jak to się odbywa
Mamy na dany tydzień skocznie np. Miyanomori w Sapporo, oznaczona jest jako K-90, a więc by zdobyć zaliczenie (ptaszka) tej skoczni trzeba przejechać 90 km sumarycznie w ciągu tygodnia. Jeśli ktoś zrobi więcej niż 93,0 km (czyli przekroczy liczbowo wynik Adama z 18 Stycznia 97r, to dostaje ekstra “kolczyk” jako dodatkowy punkt). Każda skocznia będzie mieć swoją klasyfikacje generalną publikowaną po tygodniu. W tym też będziemy oznaczać czy ktoś przekroczył rekord skoczni (i jeśli było więcej takich osób, oznaczymy która ustanowiła nowy rekord)
Po zakończeniu wyzwania:
- Osoba z największą ilością km dostaje odznaczenie lotnika plus pyszne piwo kraftowe na najbliższym zlocie/rajdzie/kuligu, w przypadku nieobecności poleci inpostem
- Osoba która zaliczy wszystkie skocznie (przekroczy odległość wyrażoną w oznaczeniu skoczni, czyli dostanie “ptaszka”) dostaje nagrodę niespodziankę najbliższym zlocie/rajdzie/kuligu, w przypadku nieobecności poleci inpostem
- Osoba która zaliczy wszystkie skocznie i będzie miała najwyższy wynik spośród tej grupy dostanie pyszne kraftowe piwo i nagrodę główną (ale też nie zdradzam) na najbliższym zlocie/rajdzie/kuligu, w przypadku nieobecności poleci inpostem
- Wszystkie osoby biorące udział dostają specjalną odznakę na witrynie paciak.pl
Zasady
- Trzeba mieć konto na paciak.pl, mieć konto na strava.com i być w klubie Paciak (link wyżej)
- W wyzwaniu można brać tylko na rowerze
- Elektryki dostają oznaczenie baterii
, nie oznacza to że osoba korzysta z wspomagania, ale nie oznacza też że nie korzysta, uważam że każdy ma sumienie i jeśli ktoś chce by jego punktacja była inaczej liczona (bo wspomaga non stop) to proszę o takie info w komentarzu czy na pw, aczkolwiek ja bym zlał 
- Każda osoba musi zgłosić organizatorowi (czyli mnie) informacje pod jakim pseudonimem występuje na stravie (przykład człowiek ptok aka jarhwe XD)
- By otrzymać odznakę należy chociaż w każdym tygodniu przejechać minimalnie 1 kilometr, nie musi być własny
- Od każdego uczestnika wymagam sugestii flagi która ma się przy nicku pojawić (dowolna lądowa, morska, narodowa, klubowa czy jakakolwiek inna w postaci prostokąta)
Czas trwania
Poniżej lista skoczni, zaczynamy liczenie od następnego tygodnia:
- Oslo Holmenkollbakken K-110 (17 Marca 96)

- Sapporo Miyanomori K-90 (18 Stycznia 97)

- Bischofshofen Paul-Ausserleitner-Schanze K-120 (5 styczeń 01)

- Villach Alpenarena K-90 (z 8 grudnia 01)

- Harrachov Čerťák K-125 (11 grudnia 04)

- Lahti Salpausselkä K-116 (11 Marca 07)

A więc całość będzie trwała 6 tygodni

Generalnie każdy kto weźmie udział dla mnie już jest zwycięzcą - Adam Małysz 2021 -
@tosyu napisał w Wielka Krokiew na dwóch kółkach:
By otrzymać odznakę należy chociaż w każdym tygodniu przejechać minimalnie 1 kilometr, nie musi być własny
Za to propsy! Bendem jeździł!
Nick na Stravie: Ostasz
Flaga: Jamajka
, w hołdzie dla bobsleistów z tego kraju, moje wyniki będą podobne do ich xD -
elegancko panie @Ostasz

-
@tosyu na stravie jestem pod imieniem i nazwiskiem. Flagę poproszę szwajcarską
, jak apteczka 
-
Nick na Stravie: Norbert P
Flaga - Szwecja -
@franek-pokrywko zapraszamy, w górach na urlopie też idzie wypożyczyć rower choć na ten 1km dla odznaki

-
Ten post został usunięty! -
nick jak na paciaku
flaga Kanady

-
Strava: Kuba Grom
Flaga: Republika Tajwanu z 1895 roku
-
Wchodzę w to ale nie chce listka, nie będę jeździł na elektryku. Chce być dorosły i jeździć w zawodach

Strava: Łukasz Łoza
Flaga: The Isle of Man
-
zgłaszam się, flaga chyba oczywista XD
loguję się z fb, więc chyba Imie Nazwisko
-
Chyba Olka Fasolka

-
@sebawo napisał w Wielka Krokiew na dwóch kółkach:
flaga chyba oczywista
niespecjalnie
jaką flagę chcesz? -
-
-
To proste jaką Seba chce flagę:
http://www.free-music-app.com/?v=ckVYO9oI8vc&l=plJa poproszę flagę Białegostoku, bo jest ładna

-
Jeżdżę tylko na rowerku stacjonarnym, więc chyba się nie kwalifikuję do wyzwania, ale po prostu chcę skorzystać z okazji do przypisania sobie flagi Śnieżnogorska aka Murmańska-60:

-
-
XDD
-
@sebawo o chuj jak skisłem XD dobra, masz to jak w banku XD
Ja też się zgłaszam, na stravie pod imieniem i nazwiskiem a flagę wybieram sycylijską

Oczywiście bez nagród dla mnie poza odznaką skoro organizuje, ale bawić też się chce!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się