Wielka Krokiew na dwóch kółkach
-
Hejo,
Przychodzę do was z nowym challenge, tym razem rowerowym. Tym razem wybieramy się na skocznie na których wygrywał Adam Małysz. Na przestrzeni kilku tygodni będziemy jeździć i próbować pobić wyniki Adama zmieniając jednostkę jego skoków z metrów na kilometry.
Czas na 5 minut dla każdego!
Zasady są dość proste, należy mieć konto na Strava i należeć do klubu https://www.strava.com/clubs/paciak. Z początkiem każdego tygodnia będę zbierał wyniki z tygodnia poprzedniego i aktualizował tabele wyników wyzwania. Całość kończy się Wielką Krokwią gdzie nasza ikona skoczków zaliczyła ostatnie zwycięstwo. Każda skocznia i jej wyniki będą publikowane w osobnych postach wraz z opisem tabeli. Tabela wyników wszystkich uczestników będzie dostępna również w osobnym, przypiętym poście wraz z możliwością podglądu zmian historycznych.
Jak to się odbywa
Mamy na dany tydzień skocznie np. Miyanomori w Sapporo, oznaczona jest jako K-90, a więc by zdobyć zaliczenie (ptaszka) tej skoczni trzeba przejechać 90 km sumarycznie w ciągu tygodnia. Jeśli ktoś zrobi więcej niż 93,0 km (czyli przekroczy liczbowo wynik Adama z 18 Stycznia 97r, to dostaje ekstra “kolczyk” jako dodatkowy punkt). Każda skocznia będzie mieć swoją klasyfikacje generalną publikowaną po tygodniu. W tym też będziemy oznaczać czy ktoś przekroczył rekord skoczni (i jeśli było więcej takich osób, oznaczymy która ustanowiła nowy rekord)
Po zakończeniu wyzwania:
- Osoba z największą ilością km dostaje odznaczenie lotnika plus pyszne piwo kraftowe na najbliższym zlocie/rajdzie/kuligu, w przypadku nieobecności poleci inpostem
- Osoba która zaliczy wszystkie skocznie (przekroczy odległość wyrażoną w oznaczeniu skoczni, czyli dostanie “ptaszka”) dostaje nagrodę niespodziankę najbliższym zlocie/rajdzie/kuligu, w przypadku nieobecności poleci inpostem
- Osoba która zaliczy wszystkie skocznie i będzie miała najwyższy wynik spośród tej grupy dostanie pyszne kraftowe piwo i nagrodę główną (ale też nie zdradzam) na najbliższym zlocie/rajdzie/kuligu, w przypadku nieobecności poleci inpostem
- Wszystkie osoby biorące udział dostają specjalną odznakę na witrynie paciak.pl
Zasady
- Trzeba mieć konto na paciak.pl, mieć konto na strava.com i być w klubie Paciak (link wyżej)
- W wyzwaniu można brać tylko na rowerze
- Elektryki dostają oznaczenie baterii , nie oznacza to że osoba korzysta z wspomagania, ale nie oznacza też że nie korzysta, uważam że każdy ma sumienie i jeśli ktoś chce by jego punktacja była inaczej liczona (bo wspomaga non stop) to proszę o takie info w komentarzu czy na pw, aczkolwiek ja bym zlał
- Każda osoba musi zgłosić organizatorowi (czyli mnie) informacje pod jakim pseudonimem występuje na stravie (przykład człowiek ptok aka jarhwe XD)
- By otrzymać odznakę należy chociaż w każdym tygodniu przejechać minimalnie 1 kilometr, nie musi być własny
- Od każdego uczestnika wymagam sugestii flagi która ma się przy nicku pojawić (dowolna lądowa, morska, narodowa, klubowa czy jakakolwiek inna w postaci prostokąta)
Czas trwania
Poniżej lista skoczni, zaczynamy liczenie od następnego tygodnia:
- Oslo Holmenkollbakken K-110 (17 Marca 96)
- Sapporo Miyanomori K-90 (18 Stycznia 97)
- Bischofshofen Paul-Ausserleitner-Schanze K-120 (5 styczeń 01)
- Villach Alpenarena K-90 (z 8 grudnia 01)
- Harrachov Čerťák K-125 (11 grudnia 04)
- Lahti Salpausselkä K-116 (11 Marca 07)
A więc całość będzie trwała 6 tygodni
Generalnie każdy kto weźmie udział dla mnie już jest zwycięzcą - Adam Małysz 2021 -
@tosyu napisał w Wielka Krokiew na dwóch kółkach:
By otrzymać odznakę należy chociaż w każdym tygodniu przejechać minimalnie 1 kilometr, nie musi być własny
Za to propsy! Bendem jeździł!
Nick na Stravie: Ostasz
Flaga: Jamajka , w hołdzie dla bobsleistów z tego kraju, moje wyniki będą podobne do ich xD -
elegancko panie @Ostasz
-
@tosyu na stravie jestem pod imieniem i nazwiskiem. Flagę poproszę szwajcarską , jak apteczka
-
Nick na Stravie: Norbert P
Flaga - Szwecja -
@franek-pokrywko zapraszamy, w górach na urlopie też idzie wypożyczyć rower choć na ten 1km dla odznaki
-
Strava: Sbk_
Flaga: Holy Roman Empire -
nick jak na paciaku
flaga Kanady
-
Strava: Kuba Grom
Flaga: Republika Tajwanu z 1895 roku -
Wchodzę w to ale nie chce listka, nie będę jeździł na elektryku. Chce być dorosły i jeździć w zawodach
Strava: Łukasz Łoza
Flaga: The Isle of Man -
zgłaszam się, flaga chyba oczywista XD
loguję się z fb, więc chyba Imie Nazwisko -
Chyba Olka Fasolka
-
@sebawo napisał w Wielka Krokiew na dwóch kółkach:
flaga chyba oczywista
niespecjalnie jaką flagę chcesz?
-
-
-
To proste jaką Seba chce flagę:
http://www.free-music-app.com/?v=ckVYO9oI8vc&l=plJa poproszę flagę Białegostoku, bo jest ładna
-
Jeżdżę tylko na rowerku stacjonarnym, więc chyba się nie kwalifikuję do wyzwania, ale po prostu chcę skorzystać z okazji do przypisania sobie flagi Śnieżnogorska aka Murmańska-60:
-
-
XDD
-
@sebawo o chuj jak skisłem XD dobra, masz to jak w banku XD
Ja też się zgłaszam, na stravie pod imieniem i nazwiskiem a flagę wybieram sycylijską
Oczywiście bez nagród dla mnie poza odznaką skoro organizuje, ale bawić też się chce!