paciak.pl
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Zakładki
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się

Zasady Rajdu 2023

Rajdy
    3
    9
    286
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • kateraK
      katera
      ostatnio edytowany przez

Szanowni,

Parę słów na temat tegorocznego rajdu. Spotykamy się już za 2 tygodnie - z niektórymi w środę, z większością w czwartek, z częścią w piątek…

Sam rajd odbywa się w sobotę, 26.08. Wyjazd na trasę o godzinie dowolnej, byle zdążyć odebrać pakiet startowy i nie budzić mnie przedwcześnie.

Nominalna trasa przewidziana jest na niespełna 150 km - ale, jak w zeszłym roku, korzystać będziemy z apki @kielus, więc otrzymacie tylko dane punktów kontrolnych i sugerowaną kolejność. Przejeżdżając te punkty w tej kolejności zrobicie fajną pętlę. Dla zuchwałych opcji jest mnóstwo - można objeżdżać punkty gwiaździście, można w kombinacjach różnych np. 2137… itd. Można podążać wyznaczoną trasą przez google, a można zerknąć na mapę i zmodyfikować trasę np. przejeżdżając przez serpentyny albo jakiś off - jak znajdziecie coś fajnego - up to you! Tym razem nie mamy wiedzy eksperckiej na temat tamtych rejonów, więc trudno nam zaproponować ciekawe warianty trasy, stąd skupiamy się na punktach, a google naprawdę daje radę i przejechanie standardowym szlakiem jest ciekawe, malownicze i przyjemne, a momentami całkiem ‘wyzywające’ 😉

Punktów jest 8, a po dotarciu do każdego z nich odblokują się pytania i jedno zadanie. Pytania będą z następujących kategorii:

• informacje do znalezienia w odwiedzonym punkcie
      • historia paciaka
      • pierwsza pomoc
      • prawo jazdy kat. A
      • wiedza ogólna

Do każdego pytania będą 3 opcje - jedna prawidłowa.

W jednym z punktów pojawi się zadanie, należy znaleźć pewien obiekt, zrobić sobie z nim zdjęcie i wysłać do mnie na slacku. Na zdjęciu należy być identyfikowalnym! Proszę nie kazać mi się identyfikować po siurku albo pupie, bo mogę nie dać rady i nie będzie punktów 🤷
      Można za to zrobić zdjęcie grupowe i wysłać jedno wspólne, wtedy punkty dostaną wszystkie osoby obecne na zdjęciu.

Nie liczy się przejechana trasa, nie liczy się czas, a tylko dotarcie do punktu i odpowiedzi na pytania - w razie jednakowej liczby punktów zaważy czas udzielenia odpowiedzi.

Będziemy się poruszać w okolicach Krosna i kilku miejscowości uzdrowiskowych, na pewno znajdziecie tam jakieś fajne miejsca do posilenia się, a jak nie, to może zawsze wjechać maczek na obiad.

Proponuję wstępnie ustalić godzinę biesiady na 19:00, co oznacza, że Wasze odpowiedzi muszą do mnie spłynąć do 18:30. Myślę, że to dość czasu, żeby przejechać traskę.

Co do kwestii technicznych - otrzymacie wszystko w pakiecie startowym. Wymagany jest jedynie telefon z dostępem do netu. W razie W, przygotuję też opcję analogową, ale mam nadzieję, że będzie prąd, będzie zasięg i będzie wszystko działało.

W razie pytań - serio, nie było to wyczerpujące? 😉

Screenshot_20230809_223022_Chrome~2.jpg

… when the going gets tough, the tough get going …

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 10
      • tosyuT
        tosyu Krzoki BBB MotoWarszawa
        ostatnio edytowany przez

a gdzie znajdę apke @kielus ?

kateraK 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • kateraK
          katera @tosyu
          ostatnio edytowany przez

@tosyu w pakiecie startowym 🙂

wszystko dostaniecie - jak ją pobrać, jak się logować itd.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
          • tosyuT
            tosyu Krzoki BBB MotoWarszawa
            ostatnio edytowany przez

Proszę nie kazać mi się identyfikować po siurku albo pupie, bo mogę nie dać rady i nie będzie punktów

no ale za chęci to byś dała punkty :toby:

kateraK 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
            • kateraK
              katera @tosyu
              ostatnio edytowany przez

@tosyu jak chęci będą tak ‘duże’ jak siurki, to nie dajecie mi wyboru 😉

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
              • NoriadN
                Noriad MotoSmoki
                ostatnio edytowany przez

Czy apka potrzebuje dostęp do internetu ciągle? Czy po ściągnięciu tej apki, internet już nie będzie potrzebny? Na przykład na tych punktach kontrolnych?

kateraK 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • kateraK
                  katera @Noriad
                  ostatnio edytowany przez

@kielus ??

Nie pamiętam. Do do Kielus coś tam optymalizuje.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                  • kateraK
                    katera @Noriad
                    ostatnio edytowany przez

@Noriad

e06c751c-9b47-4eeb-9c09-2e487872406e-image.png

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 3
                    • kateraK
                      katera
                      ostatnio edytowany przez katera

Aplikacja się testuje, a gdyby coś jednak nie działało, to jestem przygotowana na formę analogową, tylko weźcie sobie długopisy.

W razie W otrzymacie linki do miejsc i pytania na karteczce, a pozostałe pytania rozwiążemy wieczorem podczas biesiady. W przypadku remisu będziemy losować zwycięzców/zwyciężczynie 🤷

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
                      • Pierwszy post
                        Ostatni post