Zasady Rajdu 2023
-
Szanowni,
Parę słów na temat tegorocznego rajdu. Spotykamy się już za 2 tygodnie - z niektórymi w środę, z większością w czwartek, z częścią w piątek…
Sam rajd odbywa się w sobotę, 26.08. Wyjazd na trasę o godzinie dowolnej, byle zdążyć odebrać pakiet startowy i nie budzić mnie przedwcześnie.
Nominalna trasa przewidziana jest na niespełna 150 km - ale, jak w zeszłym roku, korzystać będziemy z apki @kielus, więc otrzymacie tylko dane punktów kontrolnych i sugerowaną kolejność. Przejeżdżając te punkty w tej kolejności zrobicie fajną pętlę. Dla zuchwałych opcji jest mnóstwo - można objeżdżać punkty gwiaździście, można w kombinacjach różnych np. 2137… itd. Można podążać wyznaczoną trasą przez google, a można zerknąć na mapę i zmodyfikować trasę np. przejeżdżając przez serpentyny albo jakiś off - jak znajdziecie coś fajnego - up to you! Tym razem nie mamy wiedzy eksperckiej na temat tamtych rejonów, więc trudno nam zaproponować ciekawe warianty trasy, stąd skupiamy się na punktach, a google naprawdę daje radę i przejechanie standardowym szlakiem jest ciekawe, malownicze i przyjemne, a momentami całkiem ‘wyzywające’

Punktów jest 8, a po dotarciu do każdego z nich odblokują się pytania i jedno zadanie. Pytania będą z następujących kategorii:
- informacje do znalezienia w odwiedzonym punkcie
- historia paciaka
- pierwsza pomoc
- prawo jazdy kat. A
- wiedza ogólna
Do każdego pytania będą 3 opcje - jedna prawidłowa.
W jednym z punktów pojawi się zadanie, należy znaleźć pewien obiekt, zrobić sobie z nim zdjęcie i wysłać do mnie na slacku. Na zdjęciu należy być identyfikowalnym! Proszę nie kazać mi się identyfikować po siurku albo pupie, bo mogę nie dać rady i nie będzie punktów

Można za to zrobić zdjęcie grupowe i wysłać jedno wspólne, wtedy punkty dostaną wszystkie osoby obecne na zdjęciu.Nie liczy się przejechana trasa, nie liczy się czas, a tylko dotarcie do punktu i odpowiedzi na pytania - w razie jednakowej liczby punktów zaważy czas udzielenia odpowiedzi.
Będziemy się poruszać w okolicach Krosna i kilku miejscowości uzdrowiskowych, na pewno znajdziecie tam jakieś fajne miejsca do posilenia się, a jak nie, to może zawsze wjechać maczek na obiad.
Proponuję wstępnie ustalić godzinę biesiady na 19:00, co oznacza, że Wasze odpowiedzi muszą do mnie spłynąć do 18:30. Myślę, że to dość czasu, żeby przejechać traskę.
Co do kwestii technicznych - otrzymacie wszystko w pakiecie startowym. Wymagany jest jedynie telefon z dostępem do netu. W razie W, przygotuję też opcję analogową, ale mam nadzieję, że będzie prąd, będzie zasięg i będzie wszystko działało.
W razie pytań - serio, nie było to wyczerpujące?

-
a gdzie znajdę apke @kielus ?
-
@tosyu w pakiecie startowym

wszystko dostaniecie - jak ją pobrać, jak się logować itd.
-
Proszę nie kazać mi się identyfikować po siurku albo pupie, bo mogę nie dać rady i nie będzie punktów
no ale za chęci to byś dała punkty

-
@tosyu jak chęci będą tak ‘duże’ jak siurki, to nie dajecie mi wyboru

-
Czy apka potrzebuje dostęp do internetu ciągle? Czy po ściągnięciu tej apki, internet już nie będzie potrzebny? Na przykład na tych punktach kontrolnych?
-
@kielus ??
Nie pamiętam. Do do Kielus coś tam optymalizuje.
-
-
Aplikacja się testuje, a gdyby coś jednak nie działało, to jestem przygotowana na formę analogową, tylko weźcie sobie długopisy.
W razie W otrzymacie linki do miejsc i pytania na karteczce, a pozostałe pytania rozwiążemy wieczorem podczas biesiady. W przypadku remisu będziemy losować zwycięzców/zwyciężczynie

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się